سید عبدالله موسوی، دبیر جشنواره شکرانه برنج سوسن، در گفتوگو با میراث آریا از برگزاری اختتامیه شکرانه برنج سوسن در روز جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ در شهرستان ایذه، دشت سوسن جزیره، روستای ده شیخ خبر داد و گفت: این رویداد فرهنگی و هنری با حضور خوانندگان موسیقی محلی و اجرای برنامههای آئینی، فرصتی برای معرفی و پاسداشت فرهنگ غنی و هنر منطقه خواهد بود.
او افزود: جشنواره شکرانه برنج سوسن نه تنها به عنوان یک رویداد فرهنگی، بلکه به عنوان پلی برای معرفی جاذبههای تاریخی و فرهنگی استان خوزستان به عموم مردم کشور است. در این جشنواره علاوه بر هنرمندان محلی، تعدادی از مدیران استانی و مسئولان فرهنگی نیز حضور خواهند داشت.
دبیر جشنواره شکرانه برنج سوسن با اشاره به انجام پیگیریها برای ثبت رسمی این جشنواره به عنوان یک رویداد فرهنگی معتبر تصریح کرد: پیگیریها برای ثبت رسمی این جشنواره در تقویم رویدادهای گردشگری ایران به عنوان یک رویداد فرهنگی در حال انجام است و در تلاش هستیم.
موسوی از عموم مردم دعوت کرد تا با سفر به منطقه تاریخی و همیشه سرسبز سوسن، در این جشن بزرگ شرکت کنند و از تجربهای ناب در دل طبیعت و فرهنگ این منطقه بهرهمند شوند و تأکید کرد: این جشنواره فرصتی مناسب برای آشنایی بیشتر با آداب و رسوم مردم منطقه و همچنین معرفی میراثفرهنگی غنی این بخش از کشور است.
او با اشاره به ویژگیهای برنج چمپا سوسن اظهار کرد: برنج چمپا سوسن از نوع خاص و منحصر به فرد است که ترکیب عطر و طعمش در کنار دانههای کوتاه و گرد، آن را از دیگر انواع برنج متمایز میکند. طرز تهیه غذاهای مختلف با این نوع برنج، بهویژه «شلوا تُرشی گِندی»، گویای ارتباط عمیق مردم این منطقه با طبیعت و فرهنگ خود است. این غذا با ترکیب انار ناردون، ماش سیاه و برنج چمپا سوسن به نوعی یک سفر به دل تاریخ و سنتهای محلی است.
در بخش سوسن ۵۰۰ هکتار از اراضی این منطقه زیر کشت برنج است و نشاندهنده اهمیت این محصول برای اقتصاد و معیشت مردم این مناطق است.
انتهای پیام/
نظر شما